Terug naar de hoofdpagina van de Newsroom

Persbericht - 'Cycle for Victory'

20 June 2022

By Izola Bank,

Cycle for Victory

Eén van de topmanagers van Izola Bank staat op het punt een enorme fietsuitdaging aan te gaan om geld in te zamelen voor Victory Kitchen. Deze Maltese voedselhulporganisatie wil een nieuwe koelwagen kopen om mensen met honger te kunnen blijven helpen.

Josef Frendo, hoofd van de kredietafdeling van Izola Bank, neemt deel aan de LEPAPE Marmotte Granfondo Alpes op zondag 3 juli. Dit ongelooflijke parcours van 177 km, met meer dan 5000 hoogtemeters, doorkruist de Alpen over prachtig, maar erg moeilijk terrein.

De deelnemers trekken over vier legendarische bergpassen en door 21 haarspeldbochten. De LEPAPE Marmotte Grandfondo Alpes, die vlak na de Tour de France plaatsvindt, is één van de bekendste fietsuitdagingen ter wereld en trekt duizenden wielerliefhebbers aan.

Josef is een fervent fietser en gelooft dat deze volgende uitdaging zijn zwaarste tot nu toe zal zijn. "Ik heb altijd al aan dit evenement willen deelnemen. De training is intens. Het is geen gemakkelijke opgave om zo hoog in de bergen gefocust en energiek te blijven. Maar voor een goed doel is zo'n inspanning de moeite waard. Graag willen we de resterende € 20.000 inzamelen die Victory Kitchen nodig heeft om zonder verder uitstel hun nieuwe koelwagen aan te kopen."

Rafel Sammut, chef-kok en oprichter van Victory Kitchen, die momenteel ongeveer 1700 maaltijden per week uitdeelt aan gezinnen in nood, legt het belang van dit voertuig uit, net als de groeiende vraag naar maaltijden van zijn organisatie.

“We zijn met Victory Kitchen begonnen toen bleek hoeveel mensen door de COVID-19-pandemie getroffen werden. Nu de voedselprijzen stijgen en veel mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, is er voortdurend vraag naar onze diensten. eCabs helpt ons al twee jaar heel goed met de bezorging van onze maaltijden, maar dit was uiteraard slechts een tussenoplossing”, zegt hij.

“Met de steun van Izola Bank en de ambitie van Josef Frendo om de Franse Alpen te trotseren, kunnen wij eindelijk een nieuwe koelwagen aankopen en zo maaltijden blijven bezorgen aan mensen met honger in Malta”.

Izola Bank, ook één van de hoofdsponsors van de lokale ngo Foodbank Lifeline Foundation, wil ervoor zorgen dat niemand op Malta ooit honger hoeft te lijden. Andrew Mifsud, CEO van Izola Bank legt uit waarom de bank dergelijke doelen steunt: “Een paar jaar geleden ontmoette ik dominee Kim Hurst, de oprichter van Foodbank Lifeline toen deze nog aangestuurd werd door de St. Andrews Scots Church. We hadden het toen uitvoerig over het feit dat Malta geen officiële voedselbank had die rechtstreeks eten verstrekte aan mensen in nood en over het verontrustende aantal mensen die flirten met de armoedegrens en worstelen om hun voorraadkast te vullen.”

Andrew gaat verder: "Om nog maar te zwijgen over het feit dat dominee Kim zelf getuige was van mensen die vuilnisbakken doorzochten op zoek naar weggegooid voedsel. Een hongerige maatschappij functioneert niet zoals het hoort. Volgens ons hoeft niemand zo te lijden. Onze steun aan Victory Kitchen is een natuurlijke uitbreiding van onze inspanningen om mensen met honger in Malta te helpen."

Graag zelf uw (financieel) steentje bijdragen? Dat kan rechtstreeks bij Victory Kitchen via Revolut op 99441950 of via Izola Bank op IBAN: MT48IZOL6611000001001000001 BIC: IZOL MTMT

Times of Maltahttps://timesofmalta.com/articles/view/cycling-victory.964505 

EINDE

Izola Bank plc

Izola Bank kreeg haar eerste vergunning als Maltese kredietinstelling in 1994. In de loop der jaren breidde Izola Bank haar online activiteiten uit om een groeiend aantal zakelijke en particuliere klanten in Malta en België te helpen op vlak van bedrijfsleningen, factoring en persoonlijk sparen. In een snel veranderende bankwereld bouwde Izola Bank een solide reputatie op door een betrouwbare en efficiënte dienstverlening en een duurzame meerwaarde te bieden aan haar klanten. De Bank is 100% eigendom van de Van Marcke Groep, een familiebedrijf dat in 1929 werd opgericht. Het bedrijf, momenteel met CEO Caroline Van Marcke aan het hoofd, telt meer dan 1600 werknemers en is actief in België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Zwitserland, Malta en de VS. Van Marcke is de Belgische marktleider in de gespecialiseerde distributie van sanitair, loodgietersartikelen en verwarmingsoplossingen.

Victory Kitchen

Victory Kitchen is een voedselhulporganisatie die werkt via een netwerk van plaatselijke restaurants, maatschappelijk werkers en logistieke bedrijven. Zij bundelden hun krachten om een duurzaam langetermijnoplossing te creëren dat voedsel levert aan gezinnen die het hardst getroffen werden door de COVID-19-pandemie en daarna. De organisatie geeft momenteel 1730 mensen per week te eten en wil de distributie in de komende maanden nog verder opschalen.

Contacteer ons voor pers- of andere  aanvragen.