Terug naar de hoofdpagina van de Newsroom

Press Release - Izola Bank kiest voor HPD Lendscape om factoringtechnologie te vernieuwen

29 October 2021

By Izola Bank,

Izola Bank kiest voor HPD Lendscape om factoringtechnologie te vernieuwen

Izola Bank, een Maltese bank die volledig in handen is van de Belgische Van Marcke Group, selecteerde HPD Lendscape als haar nieuwe technologiepartner. Met hulp van deze toonaangevende internationale leverancier van veilige platforms voor leningen (secured lending) kan de bank haar oude werkkapitaaltechnologie vervangen.

Tijdens een eerste migratiefase, met oplevering begin 2022, zullen de binnenlandse en internationale factoringactiviteiten van Izola Bank worden gemigreerd naar de nieuwste versie van Lendscape, hét paradepaardje van HPD Lendscape. Eenmaal voltooid, kan Izola Bank haar klantendiensten uitbreiden door transparante, veilige en schaalbare oplossingen aan te bieden.

Door deze migratie zullen de factoringdiensten van Izola Bank extern worden gehost door HPD Lendscape's Hosted Managed Services (HMS), wat de duurzaamheid van haar IT-infrastructuur helpt waarborgen. Dit versterkt ook de inspanningen van Izola Bank om kosten te verminderen, het productbeheer te vereenvoudigen en nog meer upgrades en schaalbare diensten te ontwikkelen.

 

“HPD Lendscape is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van veilige financieringstechnologie," zegt Adrian Formosa, Diensthoofd Operations van Izola Bank. "We selecteerden HPD Lendscape na een internationale aanbesteding met uitgebreide evaluatie van verschillende leveranciers en technologische oplossingen."

“Hij gaat verder: "We zijn vastbesloten om onze klanten eersteklasservice en -systemen aan te bieden. Dit nieuwe platform ondersteunt die ambities, met geavanceerde functies die aan hun huidige en toekomstige behoeften voldoen. We zijn verheugd een partner bij ons te hebben met zo'n sterk aanbod en dito ervaring in de sector. We kijken ernaar uit om een meer dynamische en op maat gemaakte reeks oplossingen te leveren."

Lees hier meer.

EINDE

Voor meer informatie over Izola Bank kunt u contact opnemen met:

Adrian Formosa 

[email protected]

Voor meer informatie over HPD Lendscape kunt u contact opnemen met:

Sapience Communications  

[email protected]

 

Over HPD Lendscape   

HPD Lendscape is de belangrijkste technologieleverancier ter wereld voor alle vormen van gedekte financiering.  

Met meer dan 45 jaar ervaring op de teller en een grondige kennis van de sector, heeft ons dynamische team een veilige financieringstechnologie (secured lending) ontworpen, ontwikkeld en geleverd aan meer dan 50 markten en enkele van 's werelds meest prestigieuze banken en financiële dienstverleners. 

Ons secured lending-platform, Lendscape, ondersteunt een reeks oplossingen voor werkkapitaalfinanciering, zoals factoring, factureringskorting, supply chain-financiering, leningen op basis van activa, en vele andere vormen van gespecialiseerde financiering. Het stelt kredietverstrekkers in staat systemen te bundelen, risico's te beperken en digitaal contact te leggen met klanten, afnemers en leveranciers, en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen en de administratieve lasten te verminderen.  

Lendscape wordt momenteel gebruikt door meer dan 150 kredietverstrekkers in het Verenigd Koninkrijk, EMEA, Noord-Amerika, APAC en Sub-Sahara Afrika. 

Ga naar www.hpdlendscape.com voor meer informatie.  

Over Izola Bank

Izola Bank is 100% eigendom van de Van Marcke Groep, een Belgisch familiebedrijf dat al bijna honderd jaar actief is. Het grootste deel van de groepsactiviteiten is geconcentreerd in België, met bijkomende activiteiten in Europa en de VS.

Izola Bank kreeg haar eerste vergunning als Maltese kredietinstelling in 1994. In de loop der jaren heeft Izola Bank haar online activiteiten uitgebreid om een groeiend aantal zakelijke en particuliere klanten in Malta en België te bedienen. In een snel veranderende bankwereld heeft Izola Bank een solide reputatie opgebouwd door betrouwbare en efficiënte dienstverlening en duurzame meerwaarde te bieden aan haar klanten.

Meer informatie over Izola Bank vindt u hier.

Contacteer ons voor pers- of andere  aanvragen.