Terug naar de hoofdpagina van de Newsroom

Bedrijfsaankondiging Covid-19: Update

26 March 2020

By Calvin Bartolo, Company Secretary

Hierna volgt een Bedrijfsaankondiging uitgegeven door Izola Bank p.l.c. overeenkomstig Hoofdstuk 5 van het Reglement van de Noteringsinstantie.

Citaat

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in de verspreiding van COVID-19 (Coronavirus), adviseert Izola Bank p.l.c (de "Bank") alle mogelijke maatregelen te nemen om de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen, met een minimale verstoring van de bankierervaring van de klanten. Ook neemt de Bank de nodige voorzorgsmaatregelen om het welzijn van haar medewerkers te waarborgen.

De verrichtingen en diensten van de Bank zijn ontworpen met het oog op flexibiliteit en veiligheid, zodat de klanten kunnen blijven rekenen op de kwaliteitsservice die zij gewend zijn. Dit omvat faciliteiten voor de medewerkers om op afstand te werken, terwijl ze toch de hele dag de nodige bankverrichtingen en communicatie kunnen afhandelen.

Naast de dienstverlening aan de klanten blijft de bescherming van de gezondheid van het personeel van de Bank een topprioriteit. Daarom volgt de Bank de aanbevelingen van de nationale autoriteiten op en zorgt zij ervoor dat het personeel uitvoerig wordt geïnformeerd en zich houdt aan alle quarantainevoorschriften en alle noodzakelijke reisbeperkingen.

De Bank heeft er alle vertrouwen in dat de klanten door de lopende initiatieven op een hoog niveau van dienstverlening kunnen blijven rekenen. De klanten worden aangemoedigd gebruik te maken van de website van de Bank, het online Help Centre, e-mail en de telefoonlijnen.

Het is nog te vroeg om in te gaan op de waarschijnlijke economische gevolgen van COVID-19 voor de Maltese economie. De Bank plant in het kader van haar lopende risk management procedures altijd verschillende scenario's, waaronder economische verstoringen, om een gezonde liquiditeit alsook kapitaalbuffers in stand te houden.

De raad van bestuur en de directie volgen deze wereldwijde situatie op de voet en blijven zich inzetten om verdere maatregelen te communiceren naarmate de situatie zich verder ontwikkelt.

Einde Citaat

Contacteer ons voor pers- of andere  aanvragen.