a2FybCBkYXZpZCBkYWcgcG9jIG1heSAyMDIxIGZvbyBiYXogeGkgaGFnYSBiaWwgbWFsdGkgaGFsbGkgemd1ciB0a3VuIHVuaWthIDop

We gebruiken cookies om uw browserervaring efficiënter en aangenamer te maken en om het gebruik van deze website te analyseren. Als u deze website blijft gebruiken, gaan wij ervan uit dat u alle change your cookie settings.

Uw groeiambities ondersteunen

Uw groeiambities ondersteunen

We focussen op het leveren van producten die het makkelijker maken om uw groeiambities te realiseren.


Met meer dan 29 jaar ervaring op vlak van factoring en zakelijke kredietverlening ontwikkelden we een unieke expertise. We gaan samen met de klanten op zoek naar oplossingen die aansluiten bij hun algemene bedrijfsstrategieën.

 

Wij bieden spaaroplossingen die klanten helpen bij het plannen van hun toekomst om zo toe te werken naar hun persoonlijke spaardoelstellingen.

 

Als ethische, relevante en flexibele bank worden wij aanbevolen voor het leveren van financiële oplossingen met een menselijke toets. In het huidige tijdperk van digitaal bankieren kan een persoonlijke service de ontbrekende schakel zijn tussen u en uw succes.

 

Het succes dat we u helpen bereiken, maakt deel uit van ons eigen succes!

 

 

Een familiebedrijf

Izola Bank is volledig in handen van de Van Marcke Group, een familiebedrijf dat binnenkort al zijn honderdste verjaardag viert. Hoewel het grootste deel van haar activiteiten geconcentreerd is in België, heeft de groep meer dan 140 winkels in Frankrijk, de VS, Zwitserland en Luxemburg.

Van Marcke Group is de Belgische koploper op vlak van sanitair en centrale verwarmingsapparatuur, net als producent en verkoper van sanitair, laboratoriummeubilair en aanverwante producten. De groep houdt zich ook bezig met verpakking en transport.

Van Marcke is een merk dat zich inzet voor een betere levenskwaliteit door middel van milieuvriendelijke en duurzame producten. Hun nieuwe distributiecentrum in Kortrijk (België), dat 75 miljoen euro kostte, is volledig CO2-neutraal.

Toen de Van Marcke Group een bank oprichtte om – in eerste instantie – in haar eigen commerciële behoeften te voorzien, kozen ze voor Malta als vestigingsplaats. Het eiland biedt een sterk reglementair kader in Europa, ondersteund door een uitstekende communicatie- en IT-infrastructuur en professionele medewerkers.

29 jaar succes

Izola Bank verwierf haar banklicentie in 1994 en was sterk betrokken bij de treasury-activiteiten van de Van Marcke Group, in het bijzonder op vlak van cash- en liquiditeitsbeheer, alsook kredietverlening en factoring. Als een natuurlijke evolutie begon de Bank ook nicheproducten aan te bieden, met exclusieve voordelen voor de klanten van de groep.

Izola Bank biedt ook op maat gemaakte financieringsoplossingen voor kmo's en grote bedrijven in Malta en België, die specifiek op zoek zijn naar groei of financiering van een bepaald project. Dit omvat Izola Factor, commerciële kredietfaciliteiten, bestaande uit termijn- en debetkredieten en op maat gemaakte financieringsconstructies voor de specifieke onderliggende behoeften van de onderneming.

De Bank bundelde ook haar krachten met twee toonaangevende pan-Europese depositoplatformen, om persoonlijke deposito's aan te bieden in een aantal Europese landen, waardoor de Bank over een meer diverse en liquide financieringsbron beschikt.

Met een succesvol bestaan van meer dan 29 jaar investeert Izola Bank voortdurend in nieuwe technologie om de evoluerende productlijnen van de Bank te ondersteunen en om de klant de best mogelijke service te kunnen bieden. De Bank neemt ook de nodige maatregelen om een sterk ondernemingsbestuur en de naleving van de meest recente EU-wetgeving te waarborgen.

 

Wat zoekt u?

In de huidige zakenwereld heerst er een niet-aflatende druk op bedrijven om te groeien.


Om deze groei te realiseren, moet een bedrijf relevant, innovatief en concurrerend blijven. Of het nu gaat om concurrentie op de juiste markten, met de juiste diensten of producten, of door overnames die schaalgrootte en een grotere marktaanwezigheid bieden – groei is een belangrijke factor in de progressieve levenscyclus van een bedrijf en de wens van iedere eigenaar die waarde wil creëren.
 

Als onlinebank met een menselijk toets worden we door onze klanten erkend voor onze persoonlijke service. We hebben het dan ook niet over klanten, maar over partners. Wij luisteren, begrijpen de belangrijkste bedrijfsdoelstellingen en bieden digitale technologieën en diensten die hen helpen hun groeipotentieel te realiseren. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en innovaties die de groei van onze klanten en die van onszelf kunnen bevorderen.

 

Ons succes stoelt op het succes dat we onze klanten helpen bereiken.

 

Samen zijn we beter

Wanneer mensen in een crisis terechtkomen, die het gevolg is van loonachterstanden, een laag inkomen, dakloosheid, ziekte of huisvestingsproblemen die deels worden veroorzaakt door de stijgende huurprijzen, kan het enige tijd duren voordat de Maltese zorgverleners een langetermijnoplossing vinden om hen te helpen.

De Foodbank Lifeline Foundation helpt deze mensen door niet-bederfelijke voedselpakketten aan te bieden waarvan een individu, koppel of gezin een week lang kan leven. 

Startende met iets meer dan 240 gezinnen in de laatste 6 maanden van 2015, voedt de Foodbank sinds 2019 wekelijks bijna 100 gezinnen, waarbij de operationele kosten al snel oplopen tot tienduizenden euro’s per maand.

Izola Bank deelt de overtuiging van Foodbank Lifelines – dat geen enkel kind of volwassene honger mag lijden. Daarom heeft Izola Bank in 2019 haar steun aan de Foodbank geformaliseerd door samen met de Alfred Mizzi Foundation hoofdsponsor te worden van de Foodbank.

Naast de lopende donaties in geld, sponsorde de Bank ook de ontwikkeling en het beheer van alle digitale kanalen van Foodbank Lifeline, de productie van operationeel materiaal en de sponsoring van diverse fondsenwervingsinitiatieven. Izola Bank is ook de hoofdsponsor van de Reverse Advent Calendar Campaign (omgekeerde adventskalender).

Izola Bank is er trots op Foodbank Lifeline te kunnen helpen bij haar inspanningen om mensen in nood te ondersteunen.