Terug naar de hoofdpagina van de Newsroom

Persbericht - Izola Bank benoemt nieuwe voorzitter van de raad van bestuur

24 March 2022

By Izola Bank,

Izola Bank benoemt nieuwe voorzitter van de raad van bestuur

Izola Bank plc kondigde vandaag aan dat Caroline Van Marcke, sinds januari 2000 niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur, benoemd is tot nieuwe voorzitter. Vanaf 24 maart 2022 volgt ze haar moeder Magdalena De Roeck op, die de voorbije twaalf jaar de functie van voorzitter bekleedde.

Caroline Van Marcke studeerde af als handelsingenieur aan de Solvay Business School, een faculteit van de Université libre de Bruxelles. In 2014 werd ze CEO en executive director van de Van Marcke Group. Deze groep, de moedervennootschap van Izola Bank plc, is een gerenommeerd familiebedrijf dat werd opgericht in 1929.

De groep is een gespecialiseerde groothandelaar, retailer en distributeur van energie-efficiënte verwarmings-, sanitair- en loodgietersartikelen, zowel voor B2B als B2C. Ook is de groep actief als producent en in de vastgoed- en banksector. Hun missie luidt als volgt: "wij zorgen voor levenskwaliteit", wat ze omzetten in de praktijk door producten, diensten en oplossingen aan te bieden die de klanten ontlasten en tegelijk het milieu respecteren.

Door een voortrekkersrol te spelen op vlak van duurzaamheid, gepassioneerde visie en strategische innovatie, loodste ze de groep een nieuw ondernemingstijdperk binnen. Onder meer door de lancering van e-commercekanalen, groen geïnspireerde conceptshowrooms en de verdere internationale uitbreiding van de groepsactiviteiten naar Nederland, Frankrijk, Luxemburg en de Amerikaanse afzetmarkten. Vandaag bezit en beheert de Van Marcke Group dertig operationele bedrijven in zeven landen en heeft het 1600 voltijdse medewerkers in dienst.

Steeds ijverend voor een beter leefmilieu realiseerde Caroline Van Marcke in 2019 haar vooruitstrevende visie om in België een volledig koolstofneutraal distributiecentrum te bouwen met 518 geothermische boringen en 14.000 zonnepanelen op het dak. Dit hoogtechnologisch distributiecentrum, met een capaciteit om 70% van de bestellingen te automatiseren, ondersteunt de groepsambitie om verder uit te breiden in Europa. Voorheen was ze ook voorzitter van FEST, de Europese federatie van groothandelaars in sanitair en verwarming.

Sinds 2000 is ze actief betrokken als non-executive director van Izola Bank plc.

Caroline Van Marcke over haar nieuwe aanstelling: “Ik ben vereerd om deze rol op mij te nemen, en dit op zo een cruciaal moment voor Izola Bank, nadat mijn moeder al uitstekend werk leverde tijdens haar mandaat als voorzitter. De Bank heeft nu een solide basis om op verder te bouwen. Een verdiende basis door jarenlang een betrouwbare en zekere partner te zijn voor haar klanten. Twee van mijn belangrijkste doelstellingen als voorzitter van de raad van bestuur zijn het realiseren van blijvende stabiliteit in een snel veranderend economisch klimaat en het positioneren van de Bank om relevant te blijven voor haar klanten. We moeten ons focussen op een flexibele en responsieve aanpak om aan de nieuwe eisen van de markt te voldoen, maar ook door duurzame producten, diensten en oplossingen te blijven aanbieden en ontwikkelen via innovatie en digitalisering, waarbij we altijd rekening houden met het milieu.”

Andrew Mifsud, CEO van Izola Bank plc, voegt daar het volgende aan toe: “De Bank bediende in eerste instantie alleen de Van Marcke Group, maar biedt nu een waaier aan producten, van commerciële leningen en factuurfinanciering tot woonkredieten en persoonlijke spaarrekeningen. Met de gedrevenheid en het enthousiasme van Caroline Van Marcke, gecombineerd met een strategische ingesteldheid, een sterk zakelijk inzicht en ervaring in change management, ben ik er zeker van dat de raad van bestuur een veilig paar handen heeft om de Bank door haar volgende ontwikkelingsfase te loodsen. De raad wil ook Magdalena De Roeck bedanken voor haar waardevolle bijdrage als voorzitter de afgelopen twaalf jaar.”

EINDE

Izola Bank plc

Izola Bank kreeg haar eerste vergunning als Maltese kredietinstelling in 1994. In de loop der jaren heeft Izola Bank haar online activiteiten uitgebreid om een groeiend aantal zakelijke en particuliere klanten in Malta, België en Frankrijk te bedienen. In een snel veranderende bankwereld heeft Izola Bank een solide reputatie opgebouwd door betrouwbare en efficiënte dienstverlening en een duurzame meerwaarde te bieden aan haar klanten. De Bank is 100% eigendom van de Van Marcke Groep, een familiebedrijf dat al bijna honderd jaar bestaat.

Van Marcke Group

Van Marcke is een Belgisch familiebedrijf. Het werd in 1929 opgericht door Raymond Van Marcke en wordt momenteel als CEO geleid door zijn kleindochter, Caroline Van Marcke. Het bedrijf heeft meer dan 1600 medewerkers en is actief in België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Zwitserland, Malta en de VS. Het is gespecialiseerd als groothandel, retailer en distributeur van energie-efficiënte verwarmings-, sanitair- en loodgietersartikelen, zowel voor B2B als B2C. Ook is de groep actief als producent en in de vastgoed- en banksector.

Zoals vermeld op Times of Malta.

Contacteer ons voor pers- of andere  aanvragen.